NDC (diabetes challenge)

Inleiding

Samen wandelen is gezellig en goed voor de gezondheid. Daarom doet ook de gemeente Hillegom onder de vlag van Healthy Hillegom dit jaar mee aan de Nationale Diabetes Challenge: vanaf dinsdag 14 mei lopen deelnemers gedurende twintig weken door de prachtig bloeiende omgeving van Hillegom. De organisatie ligt in handen van SportSupport/Hillegom in Beweging. Op 17 september is er een feestelijke afsluiting.

 

Aanbod

Stap voor stap richting een fittere leefstijl

Omdat wandelen niet alleen goed is voor mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas of te hoge cholesterol, nodigen we iederéén die toe wil naar een actievere leefstijl van harte uit om aan deze challenge mee te doen.

Bewezen effectief

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Het is een bewezen effectieve wandelinterventie die de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen in beweging heeft gebracht. Gedurende twintig weken lopen in heel Nederland deelnemers onder begeleiding door hun eigen omgeving. Na afloop ontvangt iedere deelnemer tijdens de feestelijke afsluiting een welverdiende medaille als aandenken aan deze grandioze prestatie.

“Samen wandelen is leuk, je merkt snel resultaat en je gaat je fitter en energieker voelen”, zegt Leonie Verstegen, coördinator Sport en Bewegen bij Stichting SportSupport en initiatiefnemer van de Diabetes Challenge vanuit Hillegom in Beweging. “Het is fijn om aan je gezondheid te werken met mensen die hetzelfde doel hebben, dat motiveert om door te zetten. Bovendien is wandelen goed voor je fysieke, mentale en sociale gezondheid.”

Contact met zorgprofessionals

Professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein werken samen om mensen te stimuleren aan de Diabetes Challenge deel te nemen, en om ook daarna aan een duurzame gedragsverandering te werken. Daarmee past dit initiatief perfect binnen de ambities van het Leefstijlakkoord Healthy Hillegom. Leonie: “Het is een laagdrempelige manier om mensen te ondersteunen naar een gezondere en actievere leefstijl. En doordat tijdens de wandelingen altijd wandeltrainers, buurtsportcoaches en eerstelijnszorgverleners meelopen, komen naast bewegen ook andere leefstijlfactoren aan bod. Een makkelijke manier voor deelnemers om in gesprek te komen met zorgprofessionals.”

Tegelijkertijd is het voor zorgprofessionals onderling – bijvoorbeeld huisartsen en fysiotherapeuten – een uitgelezen moment om ook met elkaar in contact te komen. “Wij zetten de Diabetes Challenge in Hillegom dit eerste jaar op met de bedoeling dat de partners elkaar daarna weten te vinden en de wandelingen zelf voortzetten.”

De NDC is niet alleen voor mensen met diabetes maar ook voor prediabeten, COPD, CRVM, overgewicht, ex-corona of doorverwijzing van de huisarts.

Zelf meewandelen?

Startlocatie

Verzamelen om 19.20 bij Gemeentehuis Hillegom

Kosten

€20 (€1,- per keer) inclusief T-shirt, voedingsvoorlichting en feestelijke afsluiting

Aanmelden

lverstegen@sportsupport.nl

0235260302

Contact

SportSupport

Leonie Verstegen

Foto Album

Flyer NDC
Bas van de Goor Foundation