Stichting Fietsmaatjes

Inleiding

“Fietsmaatjes Hillegom Lisse” is op 16 juli 2018 opgericht en is voortgekomen uit WelzijnsKompas Hillegom Lisse. WelzijnsKompas is enkele maanden geleden benaderd door Fietsmaatjes NL met de vraag of WelzijnsKompas haar activiteiten rond de duofiets wil voortzetten naar en volgens het Fietsmaatjes.NL-concept.

Het project van Fietsmaatjes wordt langzaam landelijk uitgerold en ondersteund door het Oranjefonds. Er bestaan landelijk al diverse stichtingen Fietsmaatjes waaronder die in de gemeente Teylingen. Wij kunnen als Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse altijd een beroep doen op de kennis en ervaring van andere collega stichtingen.

WelzijnsKompas Hillegom-Lisse verzorgde afgelopen jaren de coördinatie van de inzet van vrijwilligers en de inzet van de duofiets in samenwerking met een aantal vrijwilligers. Er wordt binnen Hillegom Lisse dus al enige tijd gebruik gemaakt van twee duofietsen en worden er al tochten gemaakt!

Aanbod

De nieuwe stichting wordt in zijn geheel gerund door vrijwilligers. De nieuwe Stichting “Fietsmaatjes Hillegom Lisse” gaat nu volgens dit Fietsmaatjes.NL concept de duofiets activiteiten overnemen van WelzijnsKompas en voor de regio Hillegom en Lisse verder uitbouwen.

Achter de schermen zijn wij al heel actief. De functies van de bestuursleden en een aantal operationele werkzaamheden zijn helder gemaakt. De rollen van bestuursleden, de coördinatoren Hillegom en Lisse, de technische beheerders en coördinator PR/Communicatie zijn vervuld. Wie dit zijn kunt u lezen bij Het team.

Per 1 oktober 2018 zullen wij alle duofiets activiteiten van WelzijnsKompas hebben overgenomen. Onze huidige gasten en vrijwilligers zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

Wilt u meer informatie over wat wij u als gast willen en kunnen bieden? Lees meer daarover bij Gasten.

Wilt u meer informatie over wat u als vrijwilliger voor onze gasten kunt betekenen lees dan verder bij Vrijwilligers.

Contact

Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse

Joop den Blanken

Veldhuyzen van Zantenpark 91
2163 GC Lisse

 

Foto Album

Foto bij Stichting Fietsmaatjes
Foto bij Stichting Fietsmaatjes
Foto bij Stichting Fietsmaatjes
Foto bij Stichting Fietsmaatjes